Είσοδος

Πετεινός Κρασάτος

υυυυΥΛΙΚΑ (6-8 άτομα)

    Υλικά

  • 1 πετεινός 3 κιλά
  • 1 φλιτζανι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 4 κρεμμύδια κομμένα σε χοντρά κομμάτια, κόκκινο κρασί
  • 5 ντομάτες φρέσκιες τριμμένες
  • 1 κουταλιά πελτέ (χειροποίητο για εξαιρετικά αποτελέσματα)
  • 1 φύλλο δάφνης (προαιρετικά)
  • 2 σκελίδες σκόρδο,
  • 1 ξυλάκι κανέλλας
  • Αλατοπίπερο

 

     Εκτέλεση

ΕΚΛΕΣΗ
  1. Ζεσταίνουμε το λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κομμάτια του πετεινού μέχρι να ροδίσουν.
  2. Αφαιρούμε τον πετεινό προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο & αφού σοταριστούν τον ξαναρίχνουμε μέσα στη κατσαρόλα. Σβήνουμε με κόκκινο κρασί.
  3. Αφήνουμε να πάρει βράση για να εξατμιστεί το οινόπνευμα, ρίχνουμε μέσα τις τριμμένες ντομάτες,τον διαλυμένο πελτέ, την δάφνη & την κανέλλα.
  4. Αλατίζουμε το φαγητό συμπληρώστε λίγο ζεστό νερό & αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου μία ώρα.

Συνοδεύουμε με χοντρό μακαρόνι, πουρέ πατάτας ή ρύζι.

Καλή όρεξη!!!

Χρήσιμες Συμβουλές

Προμηθευτές

Συνταγές

Copyright © 2020 Roupas. Powered by PowerSite.