Είσοδος

Κουνέλι στη γάστρα

 

  Υλικά
1 κουνέλι 1,7-2,0  κιλά
1 1/2ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
3-4 ντομάτες γινομένες
3 πιπεριές πράσινες κατά προτίμηση  μακριές
½ Kg τυρί φέτα
ρίγανη
αλάτι και πιπέρι

 
   
 

Χρόνος προετοιμασίας
10 λεπτά

 

Εκτέλεση

  • Τεμαχίζουμε το κουνέλι σε 6 τεμ. μεγάλα και το βάζουμε στη γάστρα.
  • Κόβουμε τις πιπεριές σε μεγάλου μεγέθους ροδέλες.
  • Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις ζουλάμε με το χέρι μας πάνω στο κουνέλι.
  • Αλατοπιπερόνουμε, ρίχνουμε και τη ρίγανη και κουνάμε τη γάστρα δεξιά - αριστερά ώστε να απλωθούν τα υλικά ομοιόμορφα.
  • Περιχύνουμε το λάδι και ρίχνουμε λίγο νεράκι.
  • Σκεπάζουμε τη γάστρα και τη βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς για 20 λεπτά και μετά χαμηλώνουμε στους 180 βαθμούς. Το αφήνουμε για τουλάχιστον 1 ώρα.
  • Προσθέτουμε τη φέτα και το αφήνουμε για άλλα 15 λεπτά.

 

Χρήσιμες Συμβουλές

Προμηθευτές

Συνταγές

Copyright © 2024 Roupas. Powered by PowerSite.