Είσοδος

Αρνάκι με μπάμιες


Υλικά:

  • 2 κιλά αρνάκι(σε μερίδες)
  • 2 κιλά μπάμιες φρέσκιες ή κατεψυγμένες
  • 1 ποτήρι κρασιού ξύδι
  • 1,5 φλ. λάδι
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας και 1 κουτί κον κασέ
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τις μπάμιες εξωτερικά, τις ανακατεύομε με το ξύδι και λίγο αλάτι και τις αφήνουμε να στραγγίσουν για 30 λεπτά.

Εάν είναι κατεψυγμένες, τις ξαπαγώνουμε σε φυσικό περιβάλλον, τις πλένουμε με νερό και συνεχίζουμε με αλάτι και ξύδι.

Βάζουμε σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα το λάδι να κάψει και τσιγαρίζουμε το αρνάκι. Μετά προσθέτουμε και το κρεμμύδι να σωταριστεί και αυτό ελαφρά, προσθέτουμε και τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και 2 φλ. νερό.

Αφήνουμε να μισοβράσει το κρέας για 35-40 λεπτά.

Στραγγίζουμε τις μπάμιες (εάν θέλετε περάστε τις απο τηγάνι χωρίς λάδι σε χαμηλή φωτιά να σωταριστούν ελαφριά να φύγουν τα σάλια, ανακατεύοντας συνέχεια).

Τις προσθέτουμε στο κρέας, σκεπάζουμε την κατσαρόλα, προσθέτουμε χλιαρό νερό εάν χρειάζεται και αφήνουμε να σιγοβράσει το φαγητό. Σε σιγανή φωτιά χωρίς να το ανακατεύετε, μέχρι να μείνει μόνο με το λάδι του.

Χρήσιμες Συμβουλές

Προμηθευτές

Συνταγές

Copyright © 2024 Roupas. Powered by PowerSite.